National Ballet

Challenges and Goals

The National Ballet of Canada administrative headquarters had become stagnant and cluttered over the years, and the CEO sought Mette Designs’ expertise for an office refresh.

In our design plans, we had to be mindful of the company’s long-established organizational culture and ensure that the staff would transition to the new, more open approach in a stress-free manner. The space also had to be reconfigured for growth within the available space without imposing on the existing staff.

The deadline was most demanding, with the build phase set to take place over the three winter holiday weeks, and in the midst of an important production.

Solution and Results

We sourced a semi-open style desk system to maintain the staff’s visual and acoustic privacy and, at the same time, provide room for future growth by reducing the occupied space. We then brought in a decluttering and storage specialist to address the reduced workstation size and teach the staff better storage habits.

The open kitchen area that we designed features vibrant colors and graphic flare of ballet productions. Accent lighting, ballet-related art and production pieces were added to the offices to foster the sense of a performance company.

Our design-build approach allowed us to carry out the project within the extremely tight timeline and execute throughout the holiday season.

THIS PROJECT
Location
Toronto, Canada
Industry
Ballet Troupe
Sq. Ft.
10,000
Back to all projects